Hvorfor virker Kranio Sakral Terapi ?

Koges alle kroppens systemer og funktioner ned, kan man på bundlinien konstatere, at kroppen er meget optaget af især èn ting – overlevelse!
Vi er på mange leder og kanter meget primitive væsner, og derfor fungerer kroppen basalt set også særdeles simpelt – den regulerer sig omkring overlevelse, slet og ret.
Og dens allervigtigste redskab til at overleve er – nemlig, nervesystemet. Nervesystemet melder uophørligt tilbage til kroppen, hvorledes sikkerhedsniveauet er – såvel eksternt (truende adfærd, kulde/varme, hvinende bremser fra en bil, ukendte lyde mm) som internt (feber, en fiberskade, mareridt, forstoppelse mm).

Det er ganske ligetil – fungerer dette system ikke, overlever vi ikke!

Og her kommer KST`en ind, idet det primære arbejdsområde netop er nervesystemet. Nervesystemet er indeholdt i det kranio-sakrale system, og er derfor selvsagt helt og aldeles afhængigt af god funktion i det kranio-sakrale system. En anden måde at se det på er, at en masse pile peger tilbage på nervesystemet – disse pile (hormonsystemet, muskel / bevægeapparatet, det vaskulære system, lymfen, organsystemet m.fl.) er underlagt nervesystemet, og deres funktion er direkte styret af nervesystemet.
Meldes der tilbage, at sikkerheden er truet, skifter nervesystemet automatisk til alarmberedskab – det gælder overlevelsen.
Når truslen er overstået, afblæses alarmtilstanden i nervesystemet, og det reguleres automatisk ned i intensitet – det oplever sig i sikkerhed.

Dette er den ønskværdige funktion i nervesystemet. Mange mennesker oplever dog, at de ikke så let kan skifte mellem de forskellige dele af nervesystemet – de sidder med andre
ord fast i en bestemt del, ude af stand til selv at komme videre. Kronisk stress, kalders det indenfor KST.
Personer der bliver hængende i alarmtilstanden – som ikke længere kan ”komme ned”, end ikke liggende på deres sofa i tilsyneladende sikkerhed. Eller andre personer sidder fast i den anden del af nervesystemet – de orker ikke længere at deltage i tilværelsen, og oplever nu livet gennem et apatisk, deprimeret filter.
Disse mennesker trænger til en hjælpende hånd for atter at komme på fode – de trænger til at få balanceret deres nervesystem.
Her er mit overordnede mål er at hjælpe, støtte og optimere nervesystemet så disse personer atter finder balance og jordforbindelse.

Dette gøres ved at sikre:

– optimal blodcirkulation til og fra nervesystemet.

– at sikre rigelig cirkulation af cerebrospinalvæsken (næring til hjernen).

– at sikre de enkelte kranieknogler god og fri bevægelse.

– at afspænde de bindevævsmembraner, som holder kraniet samlet.

– at sikre god og fri funktion i rygsøjlen og bækkenet, herunder korsbenet.

– at møde klienten, hvor klienten er.

Alt dette er selvfølgeligt vævet ind i hinanden på kryds og tværs – den gode nyhed er, at hjælper vi i en del, hjælper vi derfor det hele.

Den fantastiske gave ved at arbejde med KST er, at jeg med ganske simple, blide teknikker kan gøre en afgørende forskel – jeg får den storslåede oplevelse at bistå dig, mens du skifter livsgear.
Dette kan virke som et stort arbejde, men alt hvad du skal gøre er at slappe helt af så gør jeg alt arbejdet…

Kontakt mig