Historie

Kranio Sakral Terapi udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var W. Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. Op igennem det 20. århundrede arbejdede først Sutherland og siden hans elever videre med disse opdagelser og skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform.
I 1970-erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på disse optegnelser og udviklede Kranio Sakral Terapien som selvstændig behandlingsform. Den danner grundlaget for terapiformen, som vi kender den i dag.
Kranio Sakral Terapi udøves i dag blandt andet af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter alternativ behandlere samt andet sundhedspersonale i USA, Europa, Australien og New Zealand, og kom til Danmark midt i 80’erne via Stanley Rosenberg der i dag stadig energisk søger nye forfinede veje for Kranio Sakral terapien. Stanley Rosenberg har for nyligt udgivet en bog om Vagus Nerven og dens helene egenskab/kraft.

Accessing the Healing Power of the Vagus Nerve